Vår idé

Petites Mains Creative Fashion är ett kreativt företag för lyxigt handarbete baserat i Stockholm och New York. Vårt mål är att återuppväcka och uppdatera urgamla hantverkstraditioner. Det är vår övertygelse att handarbete och pyssel inte är mossigt och trist utan tvärtom: rätt kurerat har det en plats i vårt moderna samhälle.
I USA har trenden att vara en ”maker” vuxit rekordsnabbt och vi ser alla ett behov av att hitta nya uttryckssätt för modeintresse och kreativitet. Att skapa något själv är mer än bara stimulerande och roligt; du får också en helt ny respekt för tingen.

Vår vision är inte att sälja på dig ännu fler onödiga prylar, utan att först och främst visa hur lustfyllt och engagerande handarbete kan vara.
När du stickar, virkar, syr, broderar eller målar stimuleras hjärnan och sänder ut massvis av lyckohormoner. Dessutom kan du aktivt påverka överkonsumtion genom att lära dig baskunskaperna inom DIY (Do It Yourself). Alla dessa goda egenskaper brinner Petites Mains Creative Fashion för, och det vill vi missionera ut i världen.
Kom och bli en del av oss. Var med och uppdatera handarbete till 2020-talet.
Join the DIY revolution!

Handarbete enligt Petites Mains Creative Fashion

Vi vet av egen erfarenhet att bara tanken på att handarbeta kan vara skrämmande. Det är för svårt eller tar för lång tid. Förutom att det ofta krävs goda förkunskaper så brukar det dessutom vara omöjligt att hitta ett projekt som du faktiskt kan tänka dig att ha på dig eller visa upp i ditt hem.
Därför bestämde vi oss på Petites Mains Creative Fashion att ta bort dessa hinder.

Våra kit är designade så att alla kan lyckas utan tidigare kunskaper. Produkterna är trendsäkrade, då företaget är skapat av erfarna mode- och inredningsproffs som är vana att vaska fram de bästa idéerna ur djungeln av trender.
Du väljer mellan teknikerna sömnad, stickning, broderi eller virkning. Vissa kit görs från scratch medan andra är halvfärdiga – då blir det din uppgift att utsmycka den sista biten.

Alla projekt har en rimlig tidsåtgång och vi står för en “no waste”-filosofi, vilket gör att varje utsökt presentbox innehåller exakt vad du behöver.
För att försäkra oss om att du ska klara av att skapa våra produkter har vi en ”you can make it”-garanti. På vår hemsida erbjuder vi egenproducerade instruktionsvideor, beskrivningar, expertpaneler och till och med meditationer för att boosta din kreativitet. Vi lovar att guida dig till ett garanterat lyckat resultat.

Petites Mains Creative Fashions kit kommer i en ljuvlig presentbox med dust bag och silkespapper designat av världens främste modeillustratör fransmannen Izak Zenou. Boxen och dust bagen är speciellt framtagna för att de ska kunna sparas och användas på nytt sätt. Vi packar med omsorg i varje detalj.

Vad betyder Petites Mains? pə.tit.mɛ̃

Det franskklingande namnet ”Petites Mains” betyder direktöversatt ”små händer”, men det är även den officiella benämningen på Paris haute couturesömmerskor som gör världens i särklass mest avancerade broderiarbeten.
Deras arbete har alltid fascinerat oss. ”Petites Mains” sömmerskorna kan spendera hundratals timmar på att minutiöst dekorera en enda klänning. I deras händer skapas bokstavligen modehistoria. Nu ger vi även dig möjligheten att skapa din egen personliga designhistoria, likt Paris mästersömmerskor.

Handarbeta dig till välbefinnande och medvetenhet

Det är vetenskapligt bevisat att kreativa aktiviteter gör dig gladare och lugnare. Handarbete brukar jämföras med känslan du får vid meditation. När du exempelvis fokuserar på att sticka brukar känslan beskrivas som ett ”flow”. Inom beteendevetenskap är ”flow” en väg att nå mental kontroll. Kort och gott är handarbete ett utmärkt väg till att må bra på. Hjärnan stimuleras och stress försvinner.
Så fort du arbetar med händerna börjar även din kreativa hjärnhalva jobba och skickar ut massvis av lyckohormoner. Känslan av att skapa något själv gör dig stolt och ökar ditt självförtroende.

Att handarbeta är slow-fashion på riktigt. När du lär dig handarbetes bastekniker besitter du de kunskapersom behövs för att laga och upcycla din garderob.
I Petites Mains sortiment finns alltid utvalt limiterade kit för alla dina lagnings- och upcyclingsprojekt. Vi vill uppmuntra till medvetna val som gör det självklart att spara plagg istället för att ständigt köpa nytt. Tänk också på hur mycket mer unikt och personligt ett kreativt lagat plagg blir jämfört ett massproducerat splitternytt.

Grundare

Grundare av Petites Mains Creative Fashion är Ulrika Falk och Martina Bonnier. De träffades när de båda arbetade på tidningsförlaget Bonnier Magazine, där de båda var anställda som chefredaktörer. Ulrika arbetade med DIY- och inredningstitlar och Martina på modemagasin. Ulrika Falk är Art Director i botten och älskar formgivning. Martina Bonnier är en av Sveriges mest inflytelserika modejournalister. Hon har skrivit flera modeböcker och medverkat i mängder av tv-program.
På en utvecklingskonferens som tidningsförlaget anordnade såddes det första fröet till detta världsunika företag och sedan dess har vi renodlat våra idéer, som idag är ett litet universum av kreativitet.
Petites Mains DIY-värld kännetecknas av hög internationell kvalitet. Vi samarbetar med de bästa fotograferna, skribenterna, experterna, producenterna, designerna och talangerna för att maxa upplevelsen av vår vision.

Expertmedarbetare

New York-baserade fransmannen Izak Zenou är ett världsnamn inom modeillustration med kunder som Chanel, Celine, Estee Lauder, Lancôme, och Sonia Rykiel. Han har illustrerat både Petites Mains Creative Fashions silkespapper och våra dust bags.
Han har även illustrerat exklusiva tygtryck som kuddfodral och inredningstyger med sin karaktäristiska, hyllade och livsbejakande modekänsla.

Tysken Petter Oppermann är sedan många år bosatt i Los Angeles och är celebriteternas favorit bland meditationscoacher. I hans gedigna kundregister finns band andra Donna Karan, Netflix, Google, Nasa och LAPD. Petter Oppermann är Petites Mains Creative Fashions personliga kreativa coach. Han har en egen avdelning hos vår kundtjänst där han hjälper oss att boosta din kreativitet. Inspireras av hans fanatiska videos och lugnande visdomsord.

Sveriges nageldrottning Frida Selkirk räknar svenska kändiseliten till sin kundkrets. Hennes trendsäkra manikyrer är en del av vårt DNA. Eftersom händernas enastående förmåga att skapa är vår livsnerv, vill vi lyfta deras skönhet. Därför ser Frida Selkirk till att handmodellernas manikyrer i våra tutorials och bilder alltid är perfekta. För när Petites Mains tolkar handarbete sträcker det sig enda ut fingerspetsarna!